opis izdelka

clonex

11,00

Hormonsko sredstvo Clonex se uporablja za za ukoreninjenje potaknjencev. Priporočljivi mediji za potikanje potaknjencev so: kamena volna, perlit in vermikulit. Med njimi so najbolj primerne kocke kamene volne (rockwool), saj jih lahko premikamo ter presajamo, ne da bi potaknjenci utrpeli šok.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

Navodila za uporabo: Rastline morajo biti v vlažnem prostoru; Priporočljiva temperatura je od 21 do 24°C. Najbolj primeren je propagator; Primerna vlažnost v prostoru je, kadar se na njem nabira kondenz; Izberemo del rastline, ki ga želimo odrezati; Na njem naj bodo vsaj štirje listi; Odrežemo z ostrim rezilom ali žiletko; Naredimo diagonalni rez, tako da dobimo večjo površino za korenine, pomočimo v Clonex in ga vtaknemo v 15 mm globoko kocko kamene volne; Poškropimo ga z mlačno vodo in položimo v propagator; Ko se prikažejo prve korenine, lahko začnemo potaknjence postopoma odkrivati, če so v propagatorju ali pa so pokriti s steklom; S tem dobijo rastline vedno več zraka; To počnemo postopoma, dokler jih ne vzamemo ven in jih nato presadimo v večjo kocko kamene volne; Majhne kocke damo v luknje od večjih Rockwool kock; Poskrbeti je potrebno za primerno drenažo vode; Posebno pozornost moramo nameniti mladim koreninam, ker so v tem obdobju krhke.

Dodatne informacije

Količina

50 ML

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke