HeadShop – 10 Legendarnih

HEADSHOP – 10 Legendarnih

Headshop – 10 Legendarnih to ameriška zgodba o podzemnem podjetništvu, ustvarjalnosti, veri in strasti. Mnoge od teh relikvij, ki so bile rojene iz dobe kontrakulture in protestov, še danes živijo kot opomniki. Spoštujemo te stare šole, ki so skozi desetletja prevladovali in so še naprej najboljši spoji v svojih mestih.

 

The Cupboard
Cincinnati, OH
Ustanovljen 1965  

Zdaj že tretja generacija ustanoviteljske družine je omara začela drugo trgovino po drugi svetovni vojni, nato pa sta jo mož in žena Phil in Nancy leta 1965 spremenila v glavo za glavo. Amerika, ta psihodelični bazar je tako poln trgovin s starinami in protikulturnimi kulturami, da  morate na vratih preveriti svoj dežnik ali boste morda kaj potrkali. Lastniki so začeli kariero legendarnega umetnika stekla Boba Snodgrassa nazaj, ko ste komaj mogli kupiti kovinska ali lesena cev v državi Ohio.

Headshop
Headshop – 10 legendarnih

Mother Murphy’s
Normal, IL
Ustanovljen 1968

Le nekaj blokov od zvezne univerze Illinois je eden najstarejših sedežev v državi. Ikonični logotip Mother Murphy prikazuje babico, ki je pušila koruzno cev v čast ustanoviteljicam Betty in Charlotte, ki so to legendarno trgovino odprli leta 1968. Hipijem so prodali turkizni nakit in usnjene izdelke, ki so se razvili v plakate, tapiserije in… ste uganili – sklede in cevi za vodo. Lastnik, ki je postal zaposleni Michael, je vodil lokal od sedemdesetih let prejšnjega stoletja skupaj s svojo ženo Becky in v mešanico leta 1992 dodal rolko.

HeadShop - 10 Legendarnih
HeadShop – 10 Legendarnih

The Black
Ocean Beach, CA
Ustanovljen 1968

Headshop The Black je svoja vrata odprl leta 1968, po besedah trenutnega lastnika Kurta. V trgovini ob plaži je začel delati leta 1975, nazadnje ga je kupil leta 1981, odtlej pa je steklo. V nekem trenutku sta oba brata delala za pultom, starši pa so imeli v lasti fotografski studio. Trgovina je preživela recesije in napade, lokalnim deskarjem pa še vedno prodaja vroče vreče. Zgodba za imenom? Ves čas je bil na črno in zaslužil denar. Če pridete v San Diego, poglejte. To vam bo razstrelilo um, pravi Kurt.

HeadShop - 10 Legendarnih
HeadShop – 10 Legendarnih

Satori Imports
Oshkosh, WI
Ustanovljen 1969

Obiščite headshop Satori Imports in spoznali boste ikonične majice, ki so jih podeljevali brezplačno že skoraj 50 let. Pokojni mož trenutne lastnice Kay je bil po srcu podjetnik, ki je odprl headshop trgovino, da so študentje tamkajšnje univerze lahko kupili mehiške odeje, srebrne uhane in skalne plakate. Trgovina je v bistvu vizualna preobremenitev. Kako je tovarna za kajenje toliko časa preživela v osrčju ameriške mlečne zemlje? Ponudba in povpraševanje – poiščite tisto, kar si ljudje želijo, in jim ga prodajte, pravi Kay. Zdaj, ko služi že četrta generacija strank, je trgovina tako zelo priljubljena, da je ena stranka celo dojenčka poimenovala Satori.

Headshop
Headshop

Adam’s Apple
Chicago, IL
Ustanovljen 1969 – HeadShop – 10 Legendarnih

Šely iz mornarice Shellyse je v poznih šestdesetih letih prejšnjega stoletja vrnil domov v drugi Chicago kot mesto, ki ga je zapustil. Njegovi prijatelji so viseli s padalom s stropa drobne trgovine, fant, imenovan Charlie, je v črkah Day-Glo slikal Adamovo jabolko na stekleni strani, na koncu pa je mesto prevzelo mesto. Mnogi legendarni lastniki prodajaln se spominjajo Adamovega kataloga Apple-ovega nekdanjega partnerja, ki je distribuiral kotalne pladnje, sponke in komplete za njuhanje po pošti po državi.

HeadShop - 10 Legendarnih
HeadShop – 10 Legendarnih

The Gas Pipe
Dallas, TX
Ustanovljen 1970 – HeadShop – 10 Legendarnih

Štab miru, ljubezni in dima, imenovanega The Gas Pipe, je ustanovil 24-letni vietnamski vojni veteran 20. aprila 1970 na aveniji 4420 Maple v Dallasu. Dobite simboliko v teh številkah? Zdaj je headshop The Gas Pipe veriga z ducatom trgovin po Teksasu, kar ni majhen podvig v sponki biblijskega pasu. Ime je navdihnilo izpostavljene plinske cevi, kisegajo do stropa skromne vodilne prodajalne in najbolj znan je naravni vir države. Pričakujte vojaške popuste, brezplačna lažja polnila in brezplačne vodnike za rast.

Headshop
Headshop

Headshop Kaleidoscope
Springfield, MO
Ustanovljen 1972 – HeadShop – 10 Legendarnih

Poglejte si vintage fotografijo lastnikov Toma in Pama za njihovim prodajnim pultom in poleg zaslona z razpoloženjem boste videli številko High Times iz decembra 1975. Ti zaljubljenci so prvotno odprli trgovino z zapisi, nato pa začeli prodajati veliko tekočih papirjev, ostalo pa je zgodovina. Zdaj je Kaleidoscope 6.000 kvadratnih metrov visok center za alternativni življenjski slog v sosednji bližini prvotne lokacije, ki je bila skromna trgovina s stanovanjem zgoraj. Po Tomovih besedah, ne glede na to, koliko denarja zaslužite, ni nič bolj dragocenega kot biti kapitan lastne ladje.

HeadShop Pype’s Palace
Portland, OR
Ustanovljen 1976

Pype Patty, ki je leta 1973 odprla trgovino z vodnim koritom v Iowi, nato pa trgovino v Portlandu leta 1976. Je najstarejša v zvezni državi Oregon in ima dolgo tradicijo velikih lokalnih voditeljev. Patty je bila prva sodnica ženskega pokala za konopljo High Times, v preteklih letih pa je pripeljala na tisoče strank. Zdaj, ko je lonček rekreativno v Oregonu, je skrivnost. Paype’s Palace je še vedno na voljo, da bi oskrbela novo generacijo uživalcev konoplje.

HeadShop - 10 Legendarnih
HeadShop – 10 Legendarnih

Buried Treasures
Boston, MA
Ustanovljen junij 1985

Greg je želel biti sam svoj šef, zato je kupil prodajalno kartic in majic ter integriral
pripomočke za kajenje in rodil se je hradshop Buried Treasures. Odraščal je v bližnjem
Roxburyju in se spominja glave iz mladosti, imenovane psihedelična baraka, s črno
pobarvanimi okni, ki so se precej hitro zaprla. V svojem lastnem doživljanju Greg pojasnjuje:
Dolgoživost je ključ do uspeha. Zdaj, ko je marihuana zakonita za rekreativno uporabo v
Massachusettsu, je vztrajnost vsekakor ključna! Vodne cevi in ročne cevi (seveda za uporabo
tobaka) se še vedno prodajajo tako dobro kot v osemdesetih, čeprav so uparjalniki postajali
vedno bolj priljubljeni.

HeadShop - 10 Legendarnih
HeadShop – 10 Legendarnih

HeadShop Terrapin Station 
Buffalo, NY
Ustanovljen 1988

Poimenovana po najljubši pesmi lastnikov Grateful Dead, je Terrapin Station odprla svoja vrata leta 1988. Bob in Barry pravita, da je v njihovi trgovini vse o glasbi, ki jo ponazarja obsežna zbirka kaset, plakati, nalepke in srajce za barvanje barv med primeri steklenih cevi, nakita in kadila. Velik del njihovega blaga pa izdelujejo lokalni obrtniki. Svojeo bletnice praznujejo z legendarnimi zabavami, njihov uspeh pa pripisujejo samo dvema budite pošteni in nikoli ne lažite strankam.

HeadShop - 10 Legendarnih
HeadShop – 10 Legendarnih

 

LINK HeadShop: https://growking.si/kategorija-izdelka/headshop/

LINK: https://theweedblog.com/culture/why-you-should-shop-at-an-online-head-shop