GrowBox

 

GROWBOX

Growbox je za vas idealen. Prenosni, zložljiv šotor, growbox vam doprinaša gojenje rastlin indoor, torej v zaprtih prostorih. Ob nakupu kompleta tega šotora growbox dobite zraven vse potrebno za vzgojo rastlin.

KAJ SPADA V KOPLET

Torej ponavadi je v setu kit za gojenje, luči za indoor gojenje, ventilator in cevi. Velikost šotora growbox je zelo pomembna, saj rastline, ki rastejo indoor potrebujejo tudi dovolj prostora in svetlobe, da se razcvetijo in da je donos velik. V šotoru growbox nadziramo vlago, temperaturo in količino svetlobe. Zaradi tega nadzora je lahko pridelek kvalitetnejši in tudi večji.

VELIKOST ŠOTORJA IN RAZMERJE JAKOST SIJALK:

– za površino 0,50 m² je dovolj luč 250W HPS
– za površino 1 m² je dovolj 400W HPS
– za površino 1,44 m² je dovolj 600W HPS
– za površino 2,25 m² je dovolj 1000W HPS

 

KONSTRUKCIJA :

Šotor growbox je narejen iz debelega sintetičnega platna. Kovinska konstrukcija, ki se nahaja odznotraj, nosi platno šotora. Šotor growbox ima običajno na sprednji strani vrata. Ima tudi stranske odprtine, katere služijo za negovanje rastlin, torej rastline ni potrebno jemati iz šotorja med zalivanjem in pa na stropu in ob strani se še nahajajo odprtine za prezračevanje.

Na spodnji strani iz obeh straneh so odprtine, ki služijo za dovod svežega zraka. Odbojno platno, ki je na notranji strani growboxa služi še za dodatno izkoriščenost svetlobe, ki se odbija od sten. Tako dobijo rastline dostop do še več svetlobe, posledice tega so večje rastline in sadeži.

KAKO NADZORUJEMO FAZO RASTI IN CVETENJA V GRWBOXU

FAZA RASTI

Rastline v fazi rasti gojimo pod umetno svetlobo valovne dolžine med 400 -520 nm. Ta tip umetne svetlobe pa sam po sebi ni dovolj in mora biti zmešan z drugimi spektri. V tej fazi rastlinam dajemo 18 ur svetlobe ter 6 ur teme (18/6). Lahko pa uporabimo tudi 24 ur svetlobe in 0 ur teme (24/0). V tej fazi se pri rastlinah razvijajo listi in steblo ter ustvarjajo nove poganjke.

FAZA CVETENJA

V tej fazi rastline gredo v cvetenje in začnejo razvijati cvetove, ker se rastlina želi oploditi ter nadaljevati vrsto. Valovna dolžina svetlobe ki je primerna za fazo cvetenja je med 630 -660 nm. Vzgoja rastlin pod umetno svetlobo zahteva, da rastlinam spremenimo režim ali ure osvetlitve. Sedaj spremenimo ure osvetlitve na timerju na 12 ur svetlobe in 12 ur teme (12/12). To skrajšanje ur osvetlitve pomeni za rastlino skrajšanje dneva. Zaradi tega bo rastlina čez čas šla v fazo cvetenja. 

 

LINK GROWBOX: https://growking.si/kategorija-izdelka/growshop/growbox/

https://www.secretjardin.com/catalogue/ventilation/monkey-fan/bl,category,12,0