KONOPLJA

KONOPLJA

KAJ LAHKO PRIČAKUJEMO

V prihodnosti lahko pričakujemo avtomate, ki prodajajo kanabis z identifikacijo prstnega odtisa, vedno bolj sofosticirani koncentrati ter produkti, ki bazirajo na analizi terpenov,… So samo nekatere izmed inovacij, ki revolucionalizirajo trg kanabisa. Poglejte si, v katero smer gre industrija in novosti, ki bodo na voljo v prihodnjih mesecih.

growshop

KONOPLJA IN ZELENA MRZLICA

Prodaja marihuane tako za medicinsko kot za rekreativno rabo naj bi po pričakovanjih do leta 2020 dosegla kar 23 milijonov dolarjev in to samo v ZDA, zato lahko definitivno rečemo, da se dogaja nova zelena mrzlica. Zaradi stališča, da je treba uporabiško izkušnjo še izboljšati, se tako razvija vedno več produktov in tehnoloških inovacij.

growshop

PRIHODNOST EXTRAKTOV KONOPLJE

Eno od področij, ki je doživelo največji napredek, je ekstrakcija terpenov, ki je ključna za razvoj prilagojenih produktov za uporabnike marihuane. Čeprav so kanabinoidi tema vsakega pogovora o kanabisu, pa imajo terpeni prav tako eno glavnih vlog, tako pri sestavi sort kot tudi pri njihovem okusu: brez njih Blueberry ne bi imela svoje edinstvene sadne arome in Cheese ne bi imel svojega značilnega vonja. 

growshop exstrakcija
growshop

VODILNA PODJETJA V EXSTRAKCIJI KONOPLJE

Podjetja, kot so Blue River, Evolan in že delajo na ekstrakciji terpenov in to tudi je eden od razlogov, da so razvili dva tipa. Eden je sestavina, izolirana iz glavnih terpenov na rastlini, tako da lahko dominantna aroma določene sorte postane esenca, ki se jo lahko uporabi za odišavljenje prostora ali za ustvarjanje produktov, kot so dišeče svečke in olja.

KAKO DELUJEJO TA PODJETJA

Ta podjetja pa prav tako delajo na ekstraktih, ki bodo replika vonja rastline z vsemi odtenki in specifičnimi značilnostmi, s kombiniranjem različnih terpenov v pravi koncentraciji. Primarni cilj je pridobiti esenco točno določenih sort in jih predelati v ekstrakte za čaj, živila in olja. Prve takšne izdelke lahko pričakujemo leta 2020.

konoplja
konoplja

Link: https://growking.si/kategorija-izdelka/growshop/ekstrakcija/

Link: https://www.medipharmlabs.com/